Sosyal Medya

Güncel

Profesör Yurtcan’ı dolandıranları temizlikci yakalattı

Geçtiğimiz yıl ekim ayında Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ı arayarak, kendisini başsavcı olarak tanıtıp dolandıran zanlılar yakayı ele verdi. Aynı yöntemi Mersin’de denerken yakalanan 3 şüphelinin evinde 1.9 milyon TL bulundu



Ceza hukukçusu Prof.Dr. Erdener Yurtcan’ı telefonla arayarak kendisini BaÅŸsavcı olarak tanıtıp yaklaşık 4.5 milyon TL’sini dolandırdığı saptanan 1’i kadın 3 kiÅŸi Mersin’de yakalandı. 

Ä°lk kez Milliyet’in duyurduÄŸu olay geçtiÄŸimiz yıl 15 Ekim’de yaÅŸandı. Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ı arayan bir kiÅŸi, kendisini ‘Ä°stanbul Anadolu Adliyesi BaÅŸsavcısı Fehmi Tosun’ olarak tanıttı. Ä°ddiaya göre ünlü profesöre, “Terör örgütü hesabınızı ele geçirmeye çalışıyor. Paranızı Merkez Bankası’na yatıracağız” diyen zanlı, Yurtcan’ın 600 bin dolarını elden alıp, 2.5 milyon TL’nin de hesabına aktarılmasını saÄŸladı. Damadının şüphesi üzerine Sarıyer Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü’ne baÅŸvurup BaÅŸsavcı Tosun ile iletiÅŸime geçen Yurtcan, dolandırıldığını anladı.

Temizlikçi buldu

SoruÅŸturma sürdürülürken Mersin’de de aynı yöntemle 2 kiÅŸinin dolandırıldığı ihbarını alan polis yoÄŸun çalışma baÅŸlattı. Mersin’de de kendisini yine savcı olarak tanıtarak bir kiÅŸiden 25 bin TL isteyen şüpheli, paranın merkez Mezitli ilçesindeki Dr. Hakan Kundak Ä°lkokulu bahçesine bırakılmasını istedi. Panik içinde bankadaki parasını çeken vatandaÅŸ, parayı okul bahçesine bıraktı. İçi para dolu poÅŸet bir süre sonra okuldaki temizlik görevlisi tarafından bulundu. Bu sırada bir araçla okula gelen 3 kiÅŸi, paranın teyzelerine ait olduÄŸunu söyleyerek, poÅŸeti almak istedi. KiÅŸilere parayı vermeyen görevli, durumu ve şüphelilere ait aracın plakasını polis ekiplerine bildirdi.

Okul görevlisinin ifadesinden ve plakadan yola çıkan AsayiÅŸ Åžube Müdürlüğü ekipleri, kiralık olduÄŸu belirlenen aracın yerini saptadı. 3 gün önce Erdemli ilçesine baÄŸlı Kızkalesi’ndeki bir eve baskın yapan polis, Mahmut E., Murat K. ve Zeliha T.’yi gözaltına aldı. Evde yapılan aramada çanta içinde 1.9 milyon TL ile 6 cep telefonu, baÅŸka kiÅŸiler adına düzenlenmiÅŸ banka kartları ve çok sayıda sim kart ele geçirildi.

Emanet verdi

Sorguya alınan Mahmut E., Prof. Dr. Yurtcan’ı dolandırdığını itiraf etti. Ele geçirilen paranın Yurtcan’dan dolandırdıkları paranın kalan kısmı olduÄŸunu, bir miktarını harcadıklarını, kalanını da 2 arkadaşına emanet olarak verdiklerini söyledi. Yapılan sorgulamaların ardından mahkemeye çıkartılan zanlılar tutuklandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.